sunnuntai 15. syyskuuta 2013

Ready, steady, dance!

Huhhuh, tämä viikko on kyllä todella ollut tanssintäyteinen! Eikä se sinänsä mikään ihme ole, mutta harvinaisen viikon tästä tekeekin se, kun laskin tuossa olleeni peilisalilla tällä viikolla parin päivän sijaan JOKA IKINEN PÄIVÄ!

Viime viikon sunnuntaina vietimme pikkusiskoni kanssa pari hassua tuntia peilisalilla suunnitellen seuraavan päivän, eli maanantain Minien ensimmäistä tuntia. Riikka on kyseistä ryhmää ohjannut aiemminkin, mutta koska Riikan ohjaajapari Maura lopetti tehtävänsä viime keväänä, ajauduin jotenkin automaattisesti siskolle "ohjaajakaveriksi". Vaikka opiskelenkin parhaillaan lastenohjaajaksi, säikähdin tajutessani kuinka vaikeaa oikeasti onkaan suunnitella pienille, 7-9 vuotiaille lapsille tanssillista toimintaa, mistään koreografiasta puhumattakaan! Kaikki mieleeni tulleet liikkeet / toiminnat tuntuivat aivan liian vaikeilta näin pienille. Toisaalta haastavuutta pitäisi olla, ettei porukka kyllästyisi heti ensimmäisenä tuntina. Jotain matskua siinä sitten puoliväkisin saatiin väännettyä, mutta koreografia jäi vielä uupumaan.

Maanantaina koitti Minien tunti, jonne suuntasin suoraan töistä. Ennen tuntia olin listannut muutamia leikkejä, jos sattuisi että suunnittelemamme jutut eivät näin pienillä toimisikaan. Tunnille saapui 12 iloista ja energistä 7-9 vuotiasta tyttöä, osa tuttuja kasvoja, osa aivan outoja. Liikkeelle lähdettiin tutustumalla ja kyselemällä vähän tanssitaustoista sun muista jutuista. Tämän jälkeen lämmiteltiin, muistaakseni "seuraa johtajaa" -leikillä. Siihen päällä vähän mm. vaihtoaskel -harjoitusta peilin edessä, salin poikki menemistä eri tavoin (rapukävely, laukka-askel, karhukävely, juoksu, kurottaminen jne.) sekä kunnon venyttelyt, niin olikin toiminnallinen tanssitunti takana! Tämän ikäisten kanssa joutuu kyllä käyttämään ääntä; illalla huomasin kurkun olevan kipeä niin kovasta äänenkäytöstä :D

Tiistaina olikin sitten vuorossa omat harkat, joista ei oikeastaan mitään sen kummempaa. Keskiviikkona suuntasinkin sitten jälleen kerran suoraan töistä urhikselle, jossa Anni jo odottelikin.Vuorossa oli junioreiden ensimmäinen tunti, sinnekin tosin vielä koreografia vaiheessa. Alkutunti kului tutustuessa uusiin tanssitypyihin, muistaakseni saatiin ryhmään ainakin 5 uutta tulokasta, mahtavaa :) Lämmittelyjen jälkeen aloimme harjoittelemaan uutta, aiemman kauden "Let´s Move!:n tapaista, viikkolämmittelyä. Tällä kertaa biisinä toimii Kat Grahamin Put you graffiti on me -biisi! ( Tästä! ) Liekö kaikkien "alun intopiukeudesta" vai mistä, mutta päästiin kyseisessä lämpässä jo niin pitkälle, että ensi viikolla taidammekin siirtyä jo varsinaisen koreografian pariin! Taas todettava, että kyllä nää meidät junnut on nopeita oppimaan!

Torstaina olikin jännät paikat! Eräs tuttuni päiväkerho-harjoittelujaksolta otti yhteyttä muutamaa viikkoa aiemmin, ja kysyi kiinnostuksesta lähteä mukaan lapsensa "tanssisynttäreitä" järjestämään. Oikeastaan varsinainen tehtävä oli vain tulla ohjaamaan "satutanssitunnin tapainen 45min" synttärivieraille, joita alunperin kaavailtiin tulevan n.20. Kyseiselle torstaille ei ollut suunnitelmissa mitään, joten tietysti suostuin. Kaveriksi ohjaamaan kysyin Riikkaa, parikymmentä lasta kuulosti omaan korvaan kuitenkin vähän liian suurelta määrältä! Eskari-ikäisellä synttärisankarilla oli itsellään muutama toivekappale, joiden pohjalta aloin tuntia suunnitella. Sanotaan kuitenkin, että Jari Sillanpään Liekeissä -biisiin en lähtenyt mukaan ;) En saa Jari Sillanpäästä ja satutanssista minkäänlaista yhtälöä, mistä lie johtuu... Tunti koostui sitten loppujen lopuksi lämmittelyleikeistä, muutamasta tanssikappaleesta (Anna Puuta, Rednexiä, Amelieta), taikavarjosta ja loppurentoutuksesta. Mielestäni aika kiva tunti saatiin aikaiseksi, vaikka melu oli välillä aivan tajuton ja taikavarjolla leikkiessä muutamaa vaippaikäistä oli mahdoton saada kuriin... Kaiken kaikkiaan kuitenkin onnistuneet synttärit, sankaria ainakin hymyilytti koko aika ja sehän on tärkeintä!

Perjantaiksi oltiin Annin kanssa sovittu treenit jo aiemmin, joten vaikka viikonloppufiilis iski välittömästi töistä päästyä, ei auttanut kuin pyöräillä kaupan kautta ja suunnata peilisalille. Pari tuntia tauotonta puurtamista, ja nuorten koreografiasta oli valmiina jo puolet! Suosiolla sovittiin jatkaa treenejä heti seuraavana aamuna, uusin voimin ja ideoin. Siispä lauantai-aamuna pyöränkeula kääntyi jälleen kohti urheilutaloa. Taas reippaat pari tuntia hikoilua, naurua ja väsyneitä katseita, mutta kannatti! Saatiin nuorille väsättyä energinen show/hiphop -koreografia, josta ei vauhtia ja opettelemista puutu. Anni vähän epäilikin, että siinä saattaa olla materiaali koko syksyn tunneille!

 No entäs sitten tänään, sunnuntaina? Jotenkin löysin itseni taas peilisalista. Tänään oli sitä kaivattua motivaatiota, joka aiemmin viikolla oli ajoittain totaalisesti hukassa. Energiaa oli olevinaan niin paljon, että sain viimein Mineille väsättyä Robinin Boom Kah -biisiin parin minuutin pätkän, on muuten viimein materiaalia huomiselle tunnille! Parempi myöhään kuin ei milloinkaan.. Sain myös viimein valmiiksi omankin hiphop-tyylisen koreografian, siitä en tiedä, näkeekö se koskaan päivänvaloa. We´ll see! Onpahan ainakin tehty.

Loppuun vielä ihana biisi, rentouttavaa sunnuntaita!

Klik!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentoi